logo

Missie

Postpartum Steun België heeft als intentie om prille moeders en vaders zo snel mogelijk wegwijs te maken in alle mogelijke postpartum problemen en hen hulp te bieden in de vorm van correcte informatie, leesvoer en gespecialiseerde hulpverleners. Zo ontstaat er een vangnet voor moeders die na de geboorte van een kind hun evenwicht kwijtraken. We willen met een informatieve site moeders en vaders helpen om hun weg te vinden in de postpartum wildernis.

Er heerst ook nog steeds een groot taboe op het onderwerp en dit willen wij doorbreken. De lange zoektocht van veel moeders en vaders naar correcte informatie en hulp was de rechtstreekse aanleiding om een platform op te richten.

Daarnaast bieden we opleidingen aan voor professionals zodat er een netwerk kan ontstaan van gespecialiseerde hulpverleners in het thema: de Postpartum Consulenten.

Visie

Elke moeder en vader heeft recht op postpartum begeleiding door gespecialiseerde hulpverleners.
Elke moeder en vader heeft recht op correcte informatie over de postpartum periode.
Elke moeder en vader heeft recht op een netwerk waarbij ze terecht kunnen tijdens de postpartum periode.

Wie zijn wij?

Dit platvorm is een initiatief van Lieve Van Weddingen. Zij werkt al meer dan tien jaar als therapeut en coach met moeders die de weg zijn kwijt geraakt na hun bevalling.

Voor wie is deze site?

Voor ouders
– moeders die na de bevalling (psychische) ondersteuning nodig hebben om zich beter te voelen in hun rol als moeder
– vaders die moeite hebben met zich aan te passen aan hun nieuwe rol

Voor professionals
– opleiding Postpartum Consulent
– netwerk van gespecialiseerde hulpverleners

Heb je dringend hulp nodig? Bel dan naar 0472 41 30 42. Je wordt dan direct geholpen of doorverwezen naar iemand bij wie je terecht kan. Hier vind je ook gespecialiseerde hulpverleners.

In de toekomst wordt dit platvorm voorzien van een chatfunctie zodat mama’s ten allen tijde, ook midden in de nacht wanneer de uren het zwaarste en het donkerste zijn, bij iemand terecht kunnen. 24/7.

De site is nog onder constructie. Dus nog even geduld.

Je kan ons ook volgen op Facebook.